برای خوردن سیب زمینی در بارداری چه شرایطی را باید رعایت کنیم؟

هر نوع ماده غذایی که مادر باردار در طول دوره بارداری خود مصرف می کند، بر روی سلامت جنین و همچنین سلامت خود مادر تاثیر گذار است. سیب زمینی یک نوع ماده غذایی سرشار از فیبر غذایی و انواع ویتامین ها و مواد غذایی مهم برای بدن می باشد. همانطور که می دانیم سیب زمینی همواره در دسترس می باشد، اما باید در مصرف آن اعتدال رعایت شود تا تاثیر منفی در بارداری نداشته باشد.

مصرف سیب زمینی در بارداری

سیب زمینی به عنوان یک ماده غذایی مهم و اصلی در کلیه منازل می باشد که در کنار انواع غذاها و سبزیجات و ادویه های مختلف استفاده می گردد. سیب زمینی مملو از مواد مغذی و مهم برای بدن انسان به ویژه دوره بارداری می باشد، با این وجود می دانیم که هر ماده غذایی که در طول دوره حاملگی مصرف می شود به شکل مستقیم بر سلامت مادر و جنین تاثیر گذار می باشد، از این رو خانم باردار باید مراقب تمامی مواد غذایی و نوشیدنی های مصرفی خود باشد تا مشکلی برای خود و جنین ایجاد نکند. در طول دوره بارداری بهترین کار حذف مواد غذایی ناسالم ار رژیم غذایی می باشد. سیب زمینی ماده غذایی با ارزش و بی ضرر می باشد که البته باید در مصرف آن اعتدال را رعایت نمایید. این ماده سرشار از نشاسته و مواد مغذی برای دوران بارداری مفید بوده و مادر باردار می تواند با رعایت اعتدال در صورت نداشتن منع پزشکی از آن مصرف کند. برای بررسی این موضوع در ادامه مطلب با خواص سیب زمینی در دوره حاملگی و برخی از مضرات آن آشنا خواهیم شد.

خواص مفید سیب زمینی در طول دوره حاملگی

همانطور که گفته شد شیب زمینی سرشار از مواد مغذی و مهم برای مادران باردار می باشد، مهمترین خواص این صیفی خوشمزه شامل موارد زیر می شوند:

  • غنی بودن از فولات:

سیب زمینی در حاملگی

  • برطرف کننده مشکلات گوارشی:

استفاده از این ماده غذایی در طول دوره حاملگی برای مادرانی که مشکلات گوارشی دارند مفید می باشد. در صورتی که سیب زمینی را خوب بپزید می تواند اسید معده را کم کند. مشکل اسید معده در اکثر ماردران حامله دیده می شود که می توانند با مصرف سیب زمینی آن را بهبود دهند.

مادرانی که قبل از حاملگی وزن کمی دارند یا به اصطلاح لاغر هستند و یا در طول دوره حاملگی خود به خوبی اضافه وزن نداشته اند، برای جبران کمبود وزن و یک وزن گیری سالم و بدن مشکل می توانند از سیب زمینی مصرف نمایند. سیب زمینی روشی مناسب برای وزن گیری در این دوره می باشد.

فوائد سیب زمینی در حاملگی

  • کاهش دهنده کلسترول:

همانطور که گفته شد سیب زمینی دارای فیبر می باشد، فیبر موجود در سیب زمینی محلول در آب بوده از این رو باعث کمک به کاهش کلسترول خون می شود و در دوره حاملگی از افزایش کلسترول جلوگیری می کند.

سیب زمینی ماده غذایی مفید حاوی ویتامین C می باشد. ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی بدن مهم بوده و آن را بهبود می دهد. بعلاوه مصرف سیب زمینی به خاطر داشتن ویتامین C در کنار سایر مواد غذایی باعث جذب بهتر آهن می شود و جذب آهن را افزایش می دهد.

مصرف سیب زمینی در حاملگی

  • غنی بوده از پتاسیم:

سیب زمینی به ویژه پوست آن دارای مقدار پتاسیم بالایی می باشد که این ماده باعث کاهش ابتلا به بیماری های قلبی، عروقی و پرفشاری خون و سکته در مادران باردار و کلیه افراد می شود.

  • کاهش دهنده پف چشم :

یکی از مشکلات شایع در بین خانم های باردار پف زیر چشم می باشد که می توان آن را با کمک سیب زمینی برطرف نمود. با گذاشتن یک حلقه سیب سیب زمینی زیر چشم های خود به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه می توانید خستگی و پف زیر چشمانتان را برطرف نمایید و ورم را رفع کنید.

عوارض سیب زمینی در حاملگی

مصارف سیب زمینی در بارداری

عوارض مصرف سیب زمینی در دوره حاملگی

همانطور که مشخص است سیب زمینی صیفی جاتی است که در زیر زمین رشد می کند، با این وجود در برخی موارد ممکن است روی زمین نیز به رشد خود ادامه دهند و در معرض نور خورشید قرار گیرد. با قرار گرفتن سیب زمینی در معرض نور خورشید فعالیت متابولیکی در پوست آن به خاطر کلوروفیل ایجاد می گردد که این فرایند باعث سبز شدن رنگ سیب زمینی خواهد شد، محصولی که در اثر این پدیده حاصل می شود سولانین نام دارد که نوعی گلیکول-آلکالوئید سمی می باشد. از این رو نباید از سیب زمینی های سبز شده استفاده نمود زیرا دارای عوارض مختلفی بر بدن به ویژه در دوره حاملگی خواهد شد. سیب زمینی ممکن است عوارضی برای بدن در دوره حاملگی به همراه داشته باشد که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد:

  • همانطور که گفته شد سیب زمینی سبز، یعنی سیب زمینی با رگه های سبز، دارای آلفا کاکونین و آلفاسولانین کی باشد که در دسته سم گلیکول آلکالوئید قرار دارند، این سم باعث تحریک در دستگاه گوارشی شده و اسهال و استفراغ را به دنبال دارد و ممکن است بر رشد جنین تاثیر گذار باشد.

سیب زمینی در دوره بارداری

  • سیب زمینی سبز می تواند باعث بروز نقص های مادرزادی احتمالی در جنین شود، نقص هایی مانند شکاف در ستون فقرات در نوزاد.
  • داشتن رژیم غذایی سرشار از سیب زمینی در دوره بارداری ممکن است باعث بروز دیابت بارداری در مادر شود.
  • دانشمندان استرالیایی کشف نموده اند که احتمال مبتلا شدن به دیابت نوع ۱ در نوزادانی که مادرانشان از سیب زمینی و دیگر سبزیجات غده ای در دوره بارداری خود به میزان فراوان استفاده کرده اند بیشتر می شود.
  • مصرف سیب زمینی فاسد در دوره حاملگی می تواند باعث مسمومیت های غذایی در این دوران شود.
  • در صورتی که یک خانم حامله به خوردن سیب زمینی علاقه زیادی داشته باشد و در مصرف آن زیاده روی نماید این موضوع ممکن است باعث بروز ناهنجاری هایی در جنین شود، چون سیب زمینی دارای مقادیر زیادی آلکالوئید می باشد که می تواند وارد بدن شود.
  • همچنین در مادران حامله ای که دارای اضافه وزن می باشند مصرف بیش از حد سیب زمینی می تواند باعث چاقی مفرط و خطرات مربوط به آن در حاملگی شود.

مقدار مصرف سیب زمینی در بارداری

شرایط مصرف سیب زمینی در حاملگی

شرایط خرید:

  • برای خرید سیب زمینی باید سیب زمینی های سفت تر را انتخاب کنید.
  • خریدن سیب زمینی های دارای پوست چروکیده، جوانه زده، دارای نقاط نرم و شل و لکه های سبز تیره اشتباه بوده و از آن خودداری کنید.

خوردن سیب زمینی در حاملگی

شرایط نگهداری از سیب زمینی:

  • سیب زمینی ها را باید در محلی کاملا خشک و خنک و تا حدی تاریک نگهداری نمایید.
  • شرایط دمایی مناسب برای نگهداری از سیب زمینی ها بین ۷ تا ۱۰ درجه سانتی گراد می باشد، دمای بالاتر از این می تواند باعث جوانه زدن و چروک شدن سیب زمین ها شود.
  • سیب زمین ها را می توانید در دمای اتاق به مدت دو هفته نگهداری کنید.
  • از نگهداری سیب زمینی ها در کنار پیاز خودداری نمایید، زیرا گازی که از پیازها متصاعد می شود باعث خراب شدن سیب زمینی به سرعت خواهد شد.
  • سیب زمینی ها را بعد از خرید از کیسه نایلونی خارج کرده و در سبد یا مکانی که هوا در آن در گردش باشد نگهداری نمایید، تا هوا به خوبی به آنها برسد.
  • سیب زمینی ها را در یخچال نگهداری نکنید زیرا دمای پایین باعث می شود تا نشاسته درون سیب زمینی به قند تبدیل شده و باعث شیرین شدن و تیره و قهوه ای رنگ شدن زود هنگام سیب زمینی در زمان پختن و سرخ کردن خواهد شد.

سیب زمینی در دوران بارداری و فوائد آن

مقدار مناسب مصرف سیب زمینی در حاملگی

سیب زمینی در بارداری و مضرات آن

روش های مصرف سیب زمینی

  • مادرانی که سابقه ابتلا به دیابت نوع اول را در خانواده دارند باید سیب زمینی را کاملا بدون پوست میل نمایند.
  • مصرف سیب زمینی آب پز بدون پنیر
  • استفاده از مخلوط سیب سیب زمینی در کنار ماهی، گوشت یا سبزیجات مختلف
  • سوپ سیب زمینی یا خورشت سیب زمینی
  • استفاده از پوره سیب زمینی به همراه شیر یا بدون شیر با ماهی و گوشتت و یا سبزیجات
  • سیب زمینی آپپز در کنار تخم مرغ
  • سالاد سیب زمینی

سیب زمینی در زمان حاملگی

موارد منع مصرف سیب زمینی

  • مادرانی که دچار مشکل دیابت بارداری و یا فشار خون بالا هستند از مصرف چیپس سیب زمینی در دوره حاملگی خودداری نمایند.

منبع : آرگا

برچسب :

Write a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code