طرز تهیه چکدرمه غذای خوشمزه و پرطرفدار ترکمن ها

 غذای کامل چکدرمه یکی از غذاهای ترکمنی مخصوص بندر ترکمن و آق قلا از شهرستان های استان گلستان می باشد. دستور تهیه چکدرمه بسیار شبیه به درست کردن اسلامبولی پلو یا همان استانبولی می باشد. در ادامه با طرز تهیه چکدرمه همراه شما هستیم.

دستور پخت چکدرمه که در میان ترکمن ها طرفداران بسیاری دارد، خیلی آسان می باشد و به دلیل اینکه برنج، بدون آبکشی و در آب محتوی مواد مورد استفاده تان پخت میگردد، ارزش غذایی بالایی دارد. با کمی دقت، می توانید غذای چکدرمه را تهیه و از آن لذت ببرید. این پلوی خوشمزه و متفاوت مانند شیرین پلو و  مرصع پلو از جمله غذاهای محلی است که در تمام ایران محبوبیت فراوانی دارد.

مواد لازم( برای ۵ نفر ):

  • برنج : پنج پیمانه
  • گوشت قرمز : ۵۰۰ گرم
  • آب: چهار پیمانه
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی : دو تا سه قاشق غذاخوری
  • روغن: به مقدار کافی ( از مقداری که همیشه برای تفت گوشت و پیاز در غذاهای دیگر استفاده می کنید، بیشتر باشد)
  • نمک و زرد چوبه: به میزان لازم
  • فلفل و ادویه پلویی : به میزان دلخواه

طرز تهیه چکدرمه :

طرز تهیه چکدرمه

برای درست کردن چکدرمه ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و همراه با روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شوند، سپس گوشت را که به قطعات مناسب تکه کرده اید همراه با پیاز، تفت دهید. بعد مدتی فلفل و زردچوبه و ادویه های دلخواه خود را اضافه نمایید و سپس آب را در قابلمه بریزید، توجه کنید که قبل از در آمدن خون از گوشت ها آب را اضافه نمایید زیرا از دست رفتن خون گوشت سبب دیر پز شدن آن می گردد، پس همیشه گوشت را به اندازه تفت دهید. رب گوجه فرنگی را که قبلا در ظرفی جداگانه به خوبی تفت داده اید به گوشت ها اضافه نمایید و سپس درب قابلمه را گذاشته و بگذارید گوشت ها پخته شوند.

دستور پخت چکدرمه

بعد از پخته شدن گوشت ها در این مرحله  آب کافی باید روی گوشت ها باقی مانده باشد، به طوری که پس از اضافه کردن برنج شسته شده، به اندازه یک بند انگشت یا کمی بیشتر باید آب روی برنج قرار گرفته باشد. اگر آب کم بود می توانید اندکی آب جوش اضافه نمایید.

پس از ریختن برنج در آب، نمک آن را اندازه کنید و با حرارت متوسط و در نیم باز، بگذارید تا آب به جوش آید، پس آز آن در قابلمه را باز کنید و بگذارید برنج ها پخته شوند. می توانید یک یا دو بار برنج ها را هم بزنید تا چکدرمه ته نگیرد.

زمانی که آب به کلی تبخیر شد، دم کنی را روی آن گذاشته و حرارت را کم کنید تا دم بکشد. پس از بیست دقیقه تا نیم ساعت برنج شما دم کشیده و چکدرمه ترکمنی غذای خوشمزه و پر طرفدار ترکمن ها آماده سرو است.

غذای چکدرمه

در این نوع غذاها باید دقت کنید که برنج شما شفته یا خشک نگردد، البته آشنایی با نوع برنجی که استفاده می کنید و مقدار آب به اندازه، در طرز تهیه چکدرمه کمک موثری است. همچنین در تهیه چکدرمه می توان از انواع گوشت ها بهره برد، با مرغ نیز می توان این غذا را طبخ کرد. همچنین با لوبیا و عدس و دیگر مخلفات دلخواهتان نیز قابل طبخ می باشد اما بیشتر شبیه به استانبولی می گردد.

تهیه چکدرمه

دستور تهیه چکدرمه به روش دوم

چکدرمه این غذای محلی خوشمزه را می توان با انواع گوشت گوسفند، گوشت گوساله، ماهی، مرغ و بوقلمون تهیه کرد، در ادامه روش پخت چکدرمه با گوشت مرغ را در اختیارتان قرار می دهیم، امیدواریم بعد از یادگیری در منزل طبخ کنید و لذت ببرید.

دستور طبخ چکدرمه

مواد لازم

  • برنج/ ۳ پیمانه
  • سینه مرغ/ یک تکه
  • پیاز بزرگ/ یک عدد
  • فلفل دلمه ای/ یک عدد
  • رب گوجه فرنگی/ ۲ قاشق غذا خوری
  • نمک، زردچوبه، فلفل و زعفران/ به مقدار لازم

روش تهیه چکدرمه

در ابتدا لازم است که گوشت مرغ یا سینه مرغ را در داخل روغن و با حرارت ملایم سرخ کنید و بعد مرغ را بیرون آورده و فلفل دلمه ای ها و پیاز خرد شده را تفت دهید تا طلایی رنگ شوند، سپس نمک و فلفل و زرد چوبه را به آن اضافه کنید. رب و زعفران را نیز به مخلوط مواد سرخ شده بیفزایید و بعد کمی آب به آن اضافه کرده و بگذارید تا به جوش آید.

بعد از جوشیدن آب، مرغ های سرخ شده را به قابلمه حاوی مخلوط مواد برگردانید تا پخته شوند.

در آخرین مرحله از تهیه چکدرمه و بعد از اینکه پیاز ها نرم شده و آب گوشت جا افتاد (غلیظ تر شد)، گوشت مرغ را خارج کنید و برنج را داخل آب مرغ بریزید، البته دقت داشته باشید که آب آن به اندازه باشد، بعد از پختن برنج می توانید مرغ را روی برنج بگذارید تا به حالت کته آماده شود.

دستور تهیه چکدرمه

نکاتی در طرز تهیه غذای چکدرمه

  • در صورتی که قصد دارید برای تعداد کمی افراد این غذا را تهیه کنید می توانید از یک قابلمه چدنی یا روحی با اندازه مناسب استفاده کنید.
  • در هنگام سرو این غذا می توان در کنار آن از دوغ محلی شتر هم استفاده کرد.
  • از این غذا را می توان در سفره افطاری یا سحری ماه مبارک رمضان نیز استفاده کرد.
  • مقدار گوشت استفاده شده در این غذا نباید زیاد باشد زیرا موجب شل شدن برنج خواهد شد، مقدار گوشت باید با توجه به میزان مرغوبیت برنج در نظر گرفته شود.
  • هر ۱۰۰ گرم از گوشت قرمز بدون چربی حدود ۱۸۰ کالری دارد و بنابراین مصرف آن می تواند مقدار کالری مورد نیاز بدن را تامین کند.
  • افزودن مقداری زعفران در تهیه این غذا موجب خوش طعم و لذیذ تر شدن آن خواهد شد.

امیدوارم با آشنایی به روش پخت چکدرمه این غذای خوشمزه و محلی را بپزید و از میل کردن آن در کنار سایر اعضای خانوادتان لذت ببرید.

منبع : آرگا

Write a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code